fredag 27. desember 2013

En sjørøvernatt i AbraHavn


De siste årene har vi valgt å reise utenlands på vinteren, mens sommeren har vært tilbrakt her hjemme på bjerget. Vi er så heldige at vi bor på en øy på Sørlandet - midt i ferieparadiset med andre ord :).

Sommeren 2013 går inn i historien som en fantastisk sommer. Et av mange høydepunkt for småfolket (og oss voksne) var overnattingsbesøk i AbraHavn, Kaptein Sabeltann sin egen sjørøverlandsby! 


Kom som landkrabbe - sjekk ut som ekte pirat

Etter at vi besøkte Disneyland kan vi godt si at vi har blitt litt bortskjemte når det gjelder temakonsept. Og i AbraHavn blir forventningene absolutt innfridd. Sjørøverkåkene (det kalles nemlig leilighetene i AbraHavn) er gjennomførte til minste detalj. Her er bilder av selveste Kaptein Sabeltann på veggen, og ut av vinduet hører vi skrik og skrål fra pirater som løper rundt i smauene. Vi er heldige og har en sjørøverkåk med prima utsikt til havna, hvor Den Sorte Dame hver morgen kl. 0800 legger til kai for revelje og flaggheising. Da er både Pelle, Pysa, Langemann og mange andre av piratene med for å lage show og moro før avreise til frokost i Sjørøvergrillen i Kaptein Sabeltanns Verden. 

Perfekt "hotell-ferie"

Det er en flott opplevelse å bo i AbraHavn med småfolket. I tillegg til at dette er en utrolig flott temalandsby, er det veldig praktisk å bo så nærme Dyreparken. Videre liker vi veldig godt at langt på vei de fleste av sjørøverkåkene har seperate soverom, slik at det er mulig å få litt voksentid på kvelden etter at småfolket har lagt seg. I tillegg er alle sjørøverkåkene utstyrt med fullt utstyrt kjøkken, noe som er praktisk i forhold til å kunne ordne med frokost m.m. på egen hånd. 

Av en eller annen grunn er småfolket vårt utrolig glade i å være på hotellrom (!). Og i AbraHavn var det ikke snakk om annet enn at vi skulle tilbringe så mye tid som mulig i sjørøverkåken vår :). Vi har faktisk overnattet her to ganger: første gang bodde vi i en av de mindre sjørøverkåkene like ved "Kjempeplassen" innerst i bukta. Det var helt topp synes vi. Selv om "kåken" ikke var så stor, så var det mer enn tilstrekkelig for oss 4. Småfolket digget at de hadde "Kjempeplassen" like utenfor døra. Dette er et stort lekeområde med hinderløype m.m. Og dessuten er det show her hver kveld kl. 18 :). Andre gangen vi overnattet bodde vi en større "kåk" med 2 soverom. Større plass er en fordel dersom man skal være over en litt lengre periode. 

Tips

  • Sjekk ut www.abrahavn.no for spesielle tilbud. 
  • Det er rimeligere å reise hit på for- og ettersommeren. 
  • I sjørøverkåken er det morsommme bøker om Sabeltann til utlån :)
  • Verdt å bestille "tema-frokost" minst en dag. Da blir dere hentet av "Den Sorte Dame" og får spise frokost sammen med Langemann, Pelle & Pysa og andre pirater. 
  • Husk å få med dere flaggheising kl. 0800!
  • Show hver kveld på "Kjempeplassen". 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar